Zagreb je od prošlog tjedna bogatiji za još jedno mjesto u kojem se odlično jede. Zvijezda Basta gourmet bara je napuljska pizza poznata po hrskavoj, tankoj i zlatnoj korici od samo 3 milimetra koju za novi zagrebački restoran priprema pizzaiolo Daniele Milone.'Hrvatska je poznata po tome što zna prepoznati i cijeniti vrhunsku gastronomiju i zato sam sa zadovoljstvom krenuo u novu životnu avanturu i zamijenio talijansku adresu s onom zagrebačkom. Izuzetno mi je drago što će istinski ljubitelji moći uživati u pravim okusima pizze napolitane koju ću pripremati prema originalnoj recepturi i s izvornim talijanskim i organskim sastojcima' – ispričao je Daniele koji kaže kako se ova pizza peče samo 60 do 90 sekundi.

>> Zagrijte pećnicu: Recept za najbolju pizzu u Hrvatskoj!

 Iako je naglasak na pizzi, jelovnik donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta i foccacia. Rajčica, mozzarela, pršut, bijeli luk i bosiljak samo su neki od sastojaka koji će začiniti talijanske specijalitete s potpisom kreativnog tima Baste.Jedinstveni ambijent Basta gourmet bara izdvaja spojem industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a spaja tri različite cjeline. Vanjski vrt zelena je oaza netipična za strogi centar grada, na prvom katu se smjestio restoran koji svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom odiše toplinom, a prizemlje je rezervirano za bar koji će od četvrtka do subote posjetiteljima donositi svirke uživo i nastupe DJ-a.

Smješten u Varšavskoj ulici, u samom centru grada, dodatni je razlog zbog kojeg bi vam Basta gourmet bar mogao postati obaveznim odredištem kada se zaželite pravih talijanskih specijaliteta.