Galerija Lešić Dimitri - 3 6 Lešić Dimitri - 1 6 Lešić Dimitri - 2 6 Lešić Dimitri - 7 6

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2019. godinu ulazi s dva nova člana. To su konoba Boba (chef Vjeko Bašić) s otoka Murtera te fine dining restaurant Lešić Dimitri (chef Marko Gajski) s otoka Korčule.

Kako Vjeko Bašić kaže, Boba je posveta njegovim korijenima i priča o obitelji neraskidivo vezanoj s otokom i njegovim okusima. Vjeko osluškuje lokalnu namirnicu, a u jelovnicima reflektira njezin suživot s okruženjem i sezonom. Ovo se podjednako odnosi na morski i biljni svijet.

Chef Marko Gajski kuha s postulatom jednostavnosti vjerujući da se kreativna i interpretativna snaga crpi iz temeljnog okusa namirnice i njezine ukupne iskoristivosti te strasti prema kuhanju. Njegova je kuhinja u restoranu LD usidrena u okusima Dalmacije te hrvatskim tradicionalnim jelima.

JRE Hrvatska tako u 2019. godinu ulazi u sljedećem sastavu: San Rocco – Brtonigla, Monte – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac – Pag, Pelegrini – Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Lešić Dimitri – Korčula, Boba – Murter.

Druga prilika za Azurni prozor: Rusi obnavljaju palo čudo prirode? Azurni prozor Azurni prozor - 4 Azurni prozor - 1 +1 Azurni prozor - 2