Japrak sarmice, bamija, kao i razne vrste datulja vesele ljubitelje bliskoistočnih specijaliteta, a mogu se pronaći na policama novootvorene trgovine Habibi Orient na Savskoj cesti. Do sada je bilo potrebno skoknuti do Žitnjaka i Laništa, ali zahvaljujući velikoj potražnji za orijentalnim delicijama otvorili su svoja vrata i u centru.

Orijentalne delicije Orijentalne delicije (Foto: Facebook: @habibiorient)

Ako ste ikada tražili sirup od datulja ili sastojke za kanafeh (tradicionalni palestinski desert sa sirom i slatkim sirupom omiljen i u Turskoj te Grčkoj) ovo je pravo mjesto za kupovinu. U ponudi su i tijesto za kadaif, arapski kruh, baklava i druge orijentalne slastice.

> Najbrži recept za baklavu 

U Habibi Orientu možete kušati manakish, pitu s orijentalnom mješavinom začina - za'atarom. Ta je mješavina začina omiljena u sirijskoj, armenskoj i turskoj kuhinji. Odličan je ako se utrlja u pogače ili pita kruh, kao i dodatak pečenjima zahvaljujući mješavini sezama, sumaka, majčine dušice i origana.

Manakish Manakish (Foto: Facebook: @habibiorient)

Na policama se mogu pronaći i proizvodi koji zadovoljavaju stroga pravila halal-kvalitete, od svježeg mesa i mesnog doručka do banjalučkih ćevapa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju