Zahvaljujući novom dizajnu avionskih sjedala, letenje ekonomskom klasom uskoro bi moglo nalikovati kao da ste kupili kartu za kabinu prvog razreda. Naime, Benjamin Hubert iz britanske agencije LAYER dizajnirao je Move – prototip novog koncepta sjedala u ekonomskoj klasi u Airbusu koji koristi pametne materijale i mobilne aplikacije za poboljšavanje iskustva u avionu.

Uz pomoć pametnih materijala u samom sjedalu te uz Move mobilnu aplikaciju putnici će moći nadgledati i kontrolirati različite faktore tijekom putovanja – od temperature do položaja sjedenja i veličine pomičnog stolića ispred sebe. Sjedala će se moći prilagođavati individualnoj visini putnika te im pružati više prostora za noge i ruke nego što je to uobičajeno u ekonomskoj klasi.

Move koncept za Airbusovu ekonomsku klasu Move koncept za Airbusovu ekonomsku klasu (Foto: LAYER DESIGN / Images shown with the consent of Airbus)

Povrh svega, mobilna aplikacija Move će svakom korisniku davati savjete kad bi se trebali protegnuti, otići na spavanje, popiti vode ili nešto pojesti.

Treba istaknuti i da bi se nova sjedala trebala izrađivati od kombinacije poliesterske vune, pređe, aluminija i karbonskih vlakana zbog čega će biti lakša, pa će Airbusovi avioni trošiti manje goriva nego što to čine danas.

Move sustav sjedala namijenjen je za ekonomsku klasu Airbusovih zrakoplova za kraće ili srednje duge letove.

"Mi u LAYER-u vjerujemo da bi dobar dizajn trebao biti dostupan svima. Novi koncepti letenja prečesto se fokusiraju na inovacije u poslovnoj klasi. Bili smo oduševljeni s Airbusom raditi na ovom projektu kako bismo našli načine za poboljšavanje ekonomske klase – za putnike i aviokompaniju, “ istaknuo je Benjamin Hubert.

Kako će izgledati Move sustav u Airbusovim avionima, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Odabrali putnici: 10 najboljih plaža za 2019. godinu Najbolje plaže za 2019. po TripAdviseru - 3 Najbolje plaže za 2019. po TripAdviseru - 10 Najbolje plaže za 2019. po TripAdviseru - 9 +6 Najbolje plaže za 2019. po TripAdviseru - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju