Onima koji traže nerazvikanu destinaciju s prekrasnom prirodom, gomilom neodoljivih životinjica i pregršt sunca australski otok Rottnest može se činiti kao zanimljiva ideja – što doista i jest. Bliže je nego ikad zahvaljujući novim letovima australske aviokompanije Qantas koji spajaju Perth i Londonski Heathrow.

Zahvaljujući novitetima "kangaroo ruta" više neće trajati danima, a putnici će na odredište stizati za okvirno 17 sati. Odlučite li se na putovanje u Australiju, ostavite dovoljno vremena za Perth, ali i istraživanje njegove okolice poput spomenutog otočića. Kako biste stigli do Rottnesta, trebat će dvadesetak minuta plovidbe trajektom za grad Fremantle ili 90 minuta od Pertha.

Čest motiv razglednica Čest motiv razglednica (Foto: Thinkstock/Guliver)

Putovati možete i unajmljenim automobilom ili krenuti biciklom s pogledom na pješčane plaže. Mogućnosti za zabavu u vodi ima pregršt, od promatranja egzotičnog podvodnog svijeta kroz ronilačku masku do "jahanja" tirkiznih valova na dasci. Više od 400 vrsta riba, 20 tipova koralja, 9 različitih morskih trava priprema predstavu za sve one koji požele zaroniti. Basin, Parakeet Bay, Parker Point i Little Salmon Bay poznate su destinacije među štovateljima "kulta" plavih dubina, a posljednja u nizu omiljena je i zbog dupina, kao i valova po mjeri surfera.

> Najtajanstveniji otok Europe koji godišnje smije posjetiti samo tisuću ljudi

Želite li biti sigurni da ćete sresti te inteligentne sisavce, planirajte putovanje u travnju kad prolaze na putu sa sjevera prema toplijem Indijskom oceanu. Najbolje je mjesto za promatranje dupina Cape Vlamingh, a za surfanje krenite na zaljeve Strickland, Salmon ili Stark od svibnja do listopada. Dovoljno je staza i za pješačenje, za početnike – ali i za one koji s lakoćom ganjaju kilometre hodajući satima.

Quokka - veseli sisavac Quokka - veseli sisavac (Foto: Thinkstock/Guliver)

Rottnest je poznat i po kuokama, dražesnim tobolčarima koji se tako dobro zabavljaju da su ih ljubitelji životinja proglasili najsretnijim bićima na svijetu. Dlakavi starosjedioci jugozapadne Australije potpuno su bezopasni i prijateljski su raspoloženi prema ljudima.

Željni ste pozitivnih vijesti? Onda će vam se svidjeti ovo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju