Turistička zajednica Tasmanije ljubazno je zamolila sve posjetitelje otoka Maria, koji je inače nenaseljen i rezervat divljih životinja, da prestanu sa slikanjem selfija s vombatima, a ubuduće će od posjetitelja tražiti i potpisivanje zakletve!

Naime, hashtag #wombatselfies postao je nevjerojatno popularan, a otok odjednom prepun turista. Naravno, svi se dolaze slikati s vombatima, stoga su vlasti učinile nešto učiniti.

Tekst zakletve prilično je zgodan, a dio njega kaže: „Vombati, kad prođete pored mene, obećavam kako vas neću loviti svojim selfie štapom ili dolaziti blizu vaših mladunaca. Neću vas okruživati, gnjaviti, kao niti probati uhvatiti vas i slikati se s vama“. Odluka o zakletvi je donesena nakon što je uočena nekoliko turista koji su silom htjeli selfie s vombatima, pa su počeli „natezati“ ove slatke životinje kojima se to baš i nije svidjelo.

Inače, otok Maria je dom i posebnoj vrsti klokana, kao i slavnog tasmanijskog vraga. Da, ono što vrijedi za vombate, vrijedi i za njih – ne pokušavajte selfije i ne gnjavite životinje već poštujte njih i njihov dom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju