Željeli biste malo posjetiti Njemačku? Ali nećete u Berlin jer tamo idu svi, a nećete niti u München jer ćete s obzirom na val emigracije čuti svakog desetog čovjeka kako govori hrvatski. Pa zašto ne biste otišli u Frankfurt? Grad je svima vjerojatno najpoznatiji po aerodromu na kojem se presjeda za udaljene destinacije, a zapravo se radi o višemilijunskom (s okolicom) gradu koji za svakog nudi ponešto.

S obzirom na to da ste ograničeni vremenom, recimo kako ovdje stižete na vikend, a mi ćemo vam dati nekoliko savjeta i ideja kako najbolje provesti dva dana u Frankfurtu.

Frankfurt Frankfurt (Foto: Thinkstock/Guliver)

Prvo frankfurtsko jutro uživajte u panoramskom pogledu. Umjesto da nebodere gledate, popnite se na jedan od njih, 200 metara visoki Main Tower. S 52. kata bacite pogled oko sebe, a nakon takoreći ptičje perspektive, spustite se dolje i uživajte u dobroj kavi u simpatičnom kafiću Naschmarkt am Dom.

U međuvremenu si nabavite Frankfurt Card koji za dva dana stoji 15,50 eura, uskočite u bilo koji tramvaj i krenite okolo-naokolo. Razgledajte katedralu, ali i spomenike dvojici lokalnih heroja – Guttenbergu i Goetheu. Naravno, ako ste gladni, obvezno kupite nekoliko frankfurtskih hrenovki.

U gradu ćete primijetiti kako je sve novije. Razlog tomu je savezničko bombardiranje prije 74 godine, kad je 90 posto Frankfurta porušeno. Ipak, neke su zgrade obnovljene i sada su onakve kakve su i bile, a kad ste u samom centru, posjetite novi Povijesni muzej, kao i Stadel, najveću umjetničku galeriju.

Frankfurt - 3 Frankfurt - 3 (Foto: Thinkstock/Guliver)

Večer provedite u kvartu Sachsenhausen, gdje ćete pronaći mnoštvo barova i restorana. Ako niste za njemačku kuhinju, ovdje ćete pronaći sve ostale – od tibetanske do etiopske.

Nakon dobrog spavanca i doručka u bistrou Ginkgo, vrijeme je za posjet botaničkom vrtu. Tu se dobro odmorite, napunite baterije i pravac u daljnje razgledavanje. Ako vas služi vrijeme, prošećite preko Željeznog mosta i svratite u Muzej filma. Tamo je u tijeku odlična izložba, posvećena legendarnom Stanleyju Kubricku i njegovu filmu "2001: Odiseja u svemiru", pa ako ste fan starog Stanleya, ovo vjerojatno nećete propustiti.

Frankfurt - 1 Frankfurt - 1 (Foto: Thinkstock/Guliver)

Također, kad grad već leži na rijeci Majni, šteta je ne otići na kraće "krstarenje" rijekom. Ono u pravilu traje sat vremena, tako da vremenski nećete mnogo izgubiti, a može biti lijep doživljaj.

Ako ste punih džepova, vikend zaključite posjetom ulici Goethestrasse, gdje ćete eure ostaviti u dućanima kao što su Gucci, Chanel, Louis Vuitton...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju