Jedna od najstarijih, najpoznatijih i najposjećenijih turističkih cesta u Njemačkoj je atrakcija koja prolazi njemačkim cestama i gradovima vrijednima divljenja. Zaputite li se na ovu cestu, obići ćete neke od najljepših bisera Njemačke i upoznati njezinu povijest, kulturu i tradiciju.

Kako je nastala Romantična cesta?

Romantična cesta Njemačke nastala je 1950. godine, tijekom gospodarske obnove Njemačke nakon Drugog svjetskog rata s ciljem da pokaže drugu stranu Njemačke. Upravo tada bila je prepoznata kao zemlja iznimne povijesne, prirodne i kulturne baštine, a ova je cesta sa svojih četiristotinjak kilometara pravi dokaz tome.

Kroz povijest i ljepote Njemačke

Romantična cesta Njemačke povezuje sve ljepote ove države od grada Würzburg na rijeci Majni u sjevernoj Bavarskoj do dvorca Neuschwanstein na jugozapadu Bavarske, tj. do Fussena. Između ovih se točaka prostiru čudnovata srednjovjekovna mjesta, njihove uske uličice i trgovi, veličanstvene palače i utvrde, sakralni objekti i romantični gradovi.

Što ne smijete propustiti?

Obići Romantičnu cestu Njemačke možete odjednom ili u više navrata. Ono što morate znati jesu lokacije koje ne smijete propustiti nađete li se u blizini. To su gradovi poput Würzburga, Augsburga, Rothenburga ob der Tauber, Dinkelsbuhl, Nördlingen i dvorca Neuschwanstein.

U društvu rijeke Tauber

Jedna od najpitoresknijih postaja je ona koja vas vodi gradom Rothenburg ob der Tauber i dolinom Tauber. Grad je star više od tisuću godina i očuvanošću povijesti i tradicije pravi je šarmer te svojevrsni muzej na otvorenom. Cijela dolina Tauber pravi je dragulj za izletnike svake vrste, a posebno za one koji u ljepotama njemačke prirode žele uživati na biciklu ili pješice.

Rute koje obično u jednom potezu posjetitelji rade su Wurzburg – Rothenburg ob der Tauber (45 minuta), Rothenburg ob der Tauber – Nordlingen (malo više od sat vremena), Nordlingen – Augsburg (1 sat), Augsburg – Schwangau (oko sat i pol).  

Najbolji na svijetu? Zatvor u kojem lopovi i ubojice imaju bolje sobe nego studenti u domu Halden Halden - 3 Halden - 2 +1 Halden - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju