U smjesu za pljeskavice možete dodati i kockice sira, a umjesto miješanog mesa koristiti mljevenu janjetinu. Ispecite i poslužite s toplim lepinjama ili prženim krumpirićima.  

 

Sastojci za đevrek: 

350 g mljevene junetine
150 g mljevene svinjetine
80 g suhe vratine
žličica mljevene paprike
glavica luka
češanj češnjaka
50 ml mineralne vode
sol
papar
kajmak

Pljeskavica
Pljeskavica (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)


Priprema: 

1. Pomiješajte sitno sjeckani luk i češnjak pa ubacite mljeveno meso, vratinu narezanu na kockice, začine i mineralnu vodu.

2. Mijesite oko pet minuta sve dok se smjesa ne počne odvajati od posude.

3. Ostavite smjesu u poklopljenoj posudi u hladnjaku šest sati ili preko noći.

4. Sutradan oblikujte pljeskavice pa manjom čašom napravite rupu u sredini.

5. Stavite ih na zagrijani roštilj ili tavu pa pecite 15-20 min. Đevrek okrenite samo jednom i stavite ga na isto mjesto na ploči.

6. U pljeskavicu stavite kuglicu kajmaka koju možete oblikovati žlicom za sladoled.

Krumpir Hrana i piće Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na mesno pečenje