U smjesu za pljeskavice možete dodati i kockice sira, a umjesto miješanog mesa koristiti mljevenu janjetinu. Ispecite i poslužite s toplim lepinjama ili prženim krumpirićima.
Sastojci za đevrek:
350 g mljevene junetine
150 g mljevene svinjetine
80 g suhe vratine
žličica mljevene paprike
glavica luka
češanj češnjaka
50 ml mineralne vode
sol
papar
kajmak
Priprema:
1. Pomiješajte sitno sjeckani luk i češnjak pa ubacite mljeveno meso, vratinu narezanu na kockice, začine i mineralnu vodu.
2. Mijesite oko pet minuta sve dok se smjesa ne počne odvajati od posude.
3. Ostavite smjesu u poklopljenoj posudi u hladnjaku šest sati ili preko noći.
4. Sutradan oblikujte pljeskavice pa manjom čašom napravite rupu u sredini.
5. Stavite ih na zagrijani roštilj ili tavu pa pecite 15-20 min. Đevrek okrenite samo jednom i stavite ga na isto mjesto na ploči.
6. U pljeskavicu stavite kuglicu kajmaka koju možete oblikovati žlicom za sladoled.