Leffe brownie torta

Sastojci za biskvit:

1 šalica maslaca
3/4 šalice kakaa
2 šalice šećera
2 jaja
1 žličica arome vanilije
2/3 šalice vrhnja za šlag
2 šalice glatkog brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli

 Mousse:

1 šalica tamnog Leffe piva
0,5 l vrhnja za šlag
150 g mliječne čokolade
50 ml tamnog Leffe piva

Preljev:

3/4 šalice tamne čokolade
1/2 šalice vrhnja za šlag


Priprema biskvita: 

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. 

2. Miksajući maslac s kakaom, u posudu postupno dodajte šećer, jedno po jedno jaje i aromu vanilije.

3. U smjesu dodajte brašno, zatim pivo i sve zajedno promiješajte.

4. Dodajte vrhnje za šlag i miješajte sve dok ne postane glatko.

5. Biskvit pecite 35-45 minuta.
 

Mousse :

1. Vrhnje i pivo zakuhajte, maknite s vatre pa dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.

2. Vratite na štednjak i kuhajte još minutu. Pustite da se dobro ohladi u hladnjaku.

3. Ohlađenu smjesu izmiksajte u mousse.


Preljev:

1. Izlomite tamnu čokoladu u posudu i prelijte je zakuhanim vrhnjem, pustite da odstoji nekoliko minuta i lagano promiješajte dok se čokolada do kraja ne otopi.

2. Dobiveni umak prelijte preko biksvita, a na vrh dodajte žlicu moussea.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju