Leffe brownie torta
Sastojci za biskvit:
1 šalica maslaca
3/4 šalice kakaa
2 šalice šećera
2 jaja
1 žličica arome vanilije
2/3 šalice vrhnja za šlag
2 šalice glatkog brašna
2 žličice sode bikarbone
1 žličica soli
Mousse:
1 šalica tamnog Leffe piva
0,5 l vrhnja za šlag
150 g mliječne čokolade
50 ml tamnog Leffe piva
Preljev:
3/4 šalice tamne čokolade
1/2 šalice vrhnja za šlag
Priprema biskvita:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2. Miksajući maslac s kakaom, u posudu postupno dodajte šećer, jedno po jedno jaje i aromu vanilije.
3. U smjesu dodajte brašno, zatim pivo i sve zajedno promiješajte.
4. Dodajte vrhnje za šlag i miješajte sve dok ne postane glatko.
5. Biskvit pecite 35-45 minuta.
Mousse :
1. Vrhnje i pivo zakuhajte, maknite s vatre pa dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.
2. Vratite na štednjak i kuhajte još minutu. Pustite da se dobro ohladi u hladnjaku.
3. Ohlađenu smjesu izmiksajte u mousse.
Preljev:
1. Izlomite tamnu čokoladu u posudu i prelijte je zakuhanim vrhnjem, pustite da odstoji nekoliko minuta i lagano promiješajte dok se čokolada do kraja ne otopi.
2. Dobiveni umak prelijte preko biksvita, a na vrh dodajte žlicu moussea.