Putovanja su često skupa, ali srećom postoje neki cool načini kako zemaljsku kuglu proći uz vrlo male troškove. Naravno, ovdje je potrebno i ponešto kreativnosti, a mi vam nudimo sljedeće prijedloge…

Volontiranje


Ako tražite već nešto besplatno tad je vrijeme da zauzvrat i pomognete. Radite na farmi preko organizacije Wwoof u zamjenu za besplatni smještaj. Jasno, dobra opcija je uvijek i UN koji volontere šalje diljem svijete, ili se jednostavno prijavite u Peacecorps i provedite dvije godine u Aziji, Južnoj Americi ili gdje već bude prilike!

Tko još treba hotel?

Vi ne, jer kad idete negdje važno je stvari vidjeti i doživjeti, a ne biti u hotelu. Uvijek možete couchsurfati i naći nekog tko će vas ugostiti. Ako niste baš za tu opciju posjetite Homeexchange i zamijenite dom na koji tjedan s drugom obitelji. Naravno, možete napraviti i neke kućanske poslove u zamjenu za smještaj, što vam se nudi na stranici mindmyhouse.com.

Napustite svoju sigurnu zonu

Jedna stara izreka nas je naučila da tko ne riskira ni ne profitira. Zato se za početak pomaknite s kauča i organizirajte neku grupnu turu na adventures-abroad.com. Ako niste za to, pridružite se nekom brodu, primjerice cruiseru i postanite dio posade.Odradite kratke poslove

Postoji mnogo poslova pomoću kojih možete zaraditi i produžiti svoj boravak u inozemstvu. Moguće je zaposliti se i pomagati na nekoj farmi, ali je možda najbolje podučavati engleski jezik. U zamjenu za ovakve stvari često ćete dobiti besplatnu hranu i smještaj, ali i zaraditi potreban novac.

Krećite se uokolo

Stopiranje je super način za obilazak zemlje. Stanite na cestu, podignite palac i čekajte da vas netko pokupi. Ova solucija je besplatna, a uvijek ćete naići na vozače kojima će biti drago pročavrljati s nekim par desetaka kilometara.

Kako letjeti besplatno?

Naravno, jedna od opcija je izrada kartice aviokompanije i skupljanje nagradnih milja, što kasnije možete zamijeniti za razne pogodnosti na letovima. Uvijek možete 'pilati' obitelj i prijatelje vašom željom za putovanjima, pa vam možda za Božić i sleti neka karta. Treća opcija je kratkotrajno zapošljavanje u aviokompaniji, jer tako možete dobiti razne pogodnosti koje uključuju čak i besplatne letove.

Osvojite putovanje

Ok, dobar dio vas vjerojatno ne vjeruje u nagradne igre. No, činjenica je kako ljudi i na ovaj način osvajaju nagradna putovanja zahvaljujući kojima vide svijet. Igrajte zato sve, Facebook je prepun ovakvih ponuda, a vi nemate što izgubiti, već samo dobiti!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju