Da bi dobili popis najljepših uzeli su u obzir nekoliko faktora u 136 zemalja svijeta: broj mjesta stavljenih na listu Svjetske baštine u pojedinoj zemlji te broj zaštićenih područja, biljnih i životinjskih vrsta.

Naravno razmatrala se i privlačnost same destinacije, kao i turistička potražnja za istraživanje prirodnih ljepota u pojedinoj zemlji. Primjerice, u kojoj mjeri se ljudi interesiraju za plaže, ronjenje ili pak proučavanje životinja u određenoj državi.

Analizirajući ove podatke dobili su top 10 najljepših zemalja svijeta. Na čelo ljestivice stavljen je Brazil koji se smatra biološki najraznolikijom državom svijeta. U petoj najvećoj državi na Zemlji može se vidjeti nekoliko različitih ekosistema, a zahvaljujući veličini i mističnosti Amazonske prašume sve biljne i životinjske vrste još nisu ni otkrivene.

Među najljepšim zemljama svijeta našla se još jedna zemlja iz Južne Amerike (Peru), Srednje Amerike (Kostarika) te dvije iz Sjeverne Amerike (Meksiko i Sjedinjene Američke Države). Španjolska je jedina predstavnica Europe, a u top deset svoje mjesto pronašla je i Kina, Australija, Tajland te Tanzanija.

Popis 10 najljepših zemalja po mišljenju World Economic Foruma:
1. Brazil
2. Meksiko
3. Kostarika
4. Peru
5. Kina
6. Australija
7. Tajland
8. Tanzanija
9. Španjolska
10. Sjedinjene Američke Države

I to je (neki) Božić! Prizor iz pakla ili jedan od 10 najljepših čuda svijeta? Božićni otok Božićni otok Božićni otok +1 Božićni otok