Da bi dobili popis najljepših uzeli su u obzir nekoliko faktora u 136 zemalja svijeta: broj mjesta stavljenih na listu Svjetske baštine u pojedinoj zemlji te broj zaštićenih područja, biljnih i životinjskih vrsta.

Naravno razmatrala se i privlačnost same destinacije, kao i turistička potražnja za istraživanje prirodnih ljepota u pojedinoj zemlji. Primjerice, u kojoj mjeri se ljudi interesiraju za plaže, ronjenje ili pak proučavanje životinja u određenoj državi.

Analizirajući ove podatke dobili su top 10 najljepših zemalja svijeta. Na čelo ljestivice stavljen je Brazil koji se smatra biološki najraznolikijom državom svijeta. U petoj najvećoj državi na Zemlji može se vidjeti nekoliko različitih ekosistema, a zahvaljujući veličini i mističnosti Amazonske prašume sve biljne i životinjske vrste još nisu ni otkrivene.

Među najljepšim zemljama svijeta našla se još jedna zemlja iz Južne Amerike (Peru), Srednje Amerike (Kostarika) te dvije iz Sjeverne Amerike (Meksiko i Sjedinjene Američke Države). Španjolska je jedina predstavnica Europe, a u top deset svoje mjesto pronašla je i Kina, Australija, Tajland te Tanzanija.

Popis 10 najljepših zemalja po mišljenju World Economic Foruma:
1. Brazil
2. Meksiko
3. Kostarika
4. Peru
5. Kina
6. Australija
7. Tajland
8. Tanzanija
9. Španjolska
10. Sjedinjene Američke Države

Prizor iz pakla ili jedno od 10 najljepših čuda svijeta? Božićni otok Božićni otok Božićni otok +1 Božićni otok

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju