Svi koji pripremaju zimnicu znaju da se ponekad dugotrajan proces itekako isplati onda kada otvorite prvu staklenku i probate svojih ruku djelo. Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice rade ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne.

Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija staklenki. Stoga ako želite pripremiti zimnicu dobro pripazite da vaše staklenke budu spremne za to.
 

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i u nju stavite dobro oprane staklenke koje ste složili na tepsiju. Staklenke se ne smiju dodirivati. Nakon 10 minuta izvadite iz pećnice i ako ih trebate micati koristite steriliziranu hvataljku kako ne bi upropastili cijeli trud. 

Poklopce također morate sterilizirati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizirani izvadite iz hvataljkom, a kako cijeli proces izgleda pogledajte u videu i uživajte u vašoj zimnici.