Svi koji pripremaju zimnicu znaju da se ponekad dugotrajan proces itekako isplati onda kada otvorite prvu staklenku i probate svojih ruku djelo. Mnogi početnici već u startu pripremanja zimnice rade ogromnu grešku, zbog koje njihova zimnica propadne.

Naime, najvažniji korak u pripremi zalogaja za hladnije dane je sterilizacija staklenki. Stoga ako želite pripremiti zimnicu dobro pripazite da vaše staklenke budu spremne za to.
 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i u nju stavite dobro oprane staklenke koje ste složili na tepsiju. Staklenke se ne smiju dodirivati. Nakon 10 minuta izvadite iz pećnice i ako ih trebate micati koristite steriliziranu hvataljku kako ne bi upropastili cijeli trud. 

Poklopce također morate sterilizirati i to tako da ih ubacite u kipuću vodu na 10 minuta. Kada su poklopci sterilizirani izvadite iz hvataljkom, a kako cijeli proces izgleda pogledajte u videu i uživajte u vašoj zimnici.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju