Terme Vals, Švicarska

Ove terme u zemlji satova i sireva izuzetno su lijepe, a nalaze se u okruženju planina, ledenjaka i rijeka. Minimalistički su i uređene, tako da kamenje i decentna rasvjeta kupanje u toploj vodi čine vrlo intimnim i opuštenim.

Bath Gastein, Austrija
Samo jedan od spa centara u popularnom austrijskom Bad Gasteinu. Smješten je u austrijskim Alpama, također vrlo popularnom odredištu ljubitelja skijanja, šuma, šetnje i prirode. Kupke i bazeni koriste svježu vodu, koja dolazi iz okolnih planina.

Onsen, Japan
Onsen, ili u prijevodu „vruće proljeće“, ima jako dugu tradiciju u Japanu. Inače, u cijeloj zemlji, zbog vulkanske aktivnosti, svugdje su prisutni izvori tople vode. Onsen će vam ponuditi izvore unutra i vani, tako da u njemu možete uživati cijele godine.


Gellert terme, Budimpešta, Mađarska
Evo nešto i u našem susjedstvu! Ovaj raskošni kompleks građen je od 1912. – 1918. godine. Ima termalne kupke, raspoređene na vanjske i unutarnje bazene. Voda dolazi iz brda Gellert, te je bogata mineralima koji su dobri za zdravlje. Ipak, ono što najviše plijeni pozornost kod ovog mjesta - svakako je arhitektura. Freske, zavijutci, mozaici - za gledanje i uživanje!

Morlington, Victoria, Australija
Ovaj kompleks nalazi se samo 90 minuta vožnje od Melbournea, a nudi razne uzbudljive i zanimljive sadržaje. Termomineralni bazeni, kupke, razne saune i masaže, kombinirani s prekrasnom prirodom, zadovoljit će i one najzahtjevnije.

Rimske terme, Bath, Engleska
Ovaj grad postao je spa centar još 60. godine prije Krista, kada su Rimljani u njega prenijeli kulturu kupanja i uživanja u toploj vodi. Trenutni kompleks sagrađen je krajem 19. stoljeća, a bazene puni voda iz termalnih izvora. Danas služi ne samo kao spa centar, već i kao muzej.


Plava laguna, Grindavik, Island
Island obiluje vulkanima, gejzirima i drugim prekrasnim izvorima topline. Plava laguna je spa centar, koji prima vodu bogatu mineralima iz raznih izvora. Sjajna je stvar što je udaljena tek 40 minuta od glavnog grada, Reykjavika. Plavetnilo, mjehurići, magla... Potpuno s drugog planeta!

Pamukkale, Turska
Turisti ih rado posjećuju, a one se često nazivaju i dvorcem od pamuka. Nalaze se pod zaštitom UNESCO – a. Riječ o sedrenim terasama ispunjenima toplom vodom iz izvora, koja je bogata mineralima i dobra za zdravlje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju