Hrvatska tradicija uključuje obilan i bogat doručak na Božić koja uključuje suhomesnate proizvode poput domaćih kobasica, kulena, slanine i pršuta s dodatkom hrena. Za ručak se obično blaguje mesna juha, pečena purica s mlincima, sitni prhki keksi i kolači s dodatkom oraha i maka.

Najfiniji blagdanski ručak je onaj koji se blaguje u krugu obitelji. Bez obzira preferirate li više slane ili slatke blagdanske delicije, okus će biti ako je podijeljen u društvu najmilijih.

Pripremite blagdansku gozbu za pamćenje uz pomoć ovih recepata:

Pečena purica s roladom od kruha kakva se jede u hotelu Esplanada

Brzi božićni keksi stvoreni za umakanje u kavu ili čaj


Drugačija blagdanska gozba: Predjelo, glavno jelo i desert kakve još niste probali

Brazilski blagdanski kolači iz mikrovalne pećnice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju