Novogodišnji jelovnik
teško je zamisliti bez pečenog odojka. Odojak se tradicionalno jede za doček jer je ova životinja simbol sreće i financijskog blagostanja. Naime, u potrazi za hranom svinja hoda prema naprijed što simbolizira optimističan pogled u Novu godinu.

Goste možete iznenaditi i finim pomfritom u kojem nema ni trunke krumpira.

Za sve one koji planiraju nešto manja druženja uz delikatnije zalogajčiće, predlažemo fine štapiće od lisnatoga tijesta s dodatkom slanine i sira, koji se vrlo lako spremaju, ili ukusnu domaću paštetu od čvaraka što se najbolje sljubljuje s domaćim kruhom kojeg čak ne morate ni mijesiti.

Ne zaboravite slavljenički jelovnik zaokružiti finim desertom, a Novoj godini nazdraviti pjenušcem.

>> Nova francuska salata: Zaboravite na puricu i odojka!

>> Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu

>> Recept za sarmu koja uvijek uspijeva

>> Hrskave čokoladne kuglice koje i najveći amater može napraviti

>> Jaffa loptice: Lažne brzinske praline od čokolade i naranče

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju