Dvadeset i sedam godina stara Cassie De Pecol iz Connecticuta je prva žena koja je posjetila sve suverene zemlje svijeta. Uz to je bila vrlo brza u svojoj pustolovini. Na svjetsku turu krenula je u srpnju 2015., a 2. veljače 2017. oprostila se od Jemena, 196. i posljednje destinacije na svojoj listi.

Put oko svijeta trajao je 18 mjeseci i 26 dana, a pustolovka iz SAD-a trenutno rješava papirologiju kako bi i službeno bila prepoznata od "Guinnessove knjige rekorda" kao osoba koja je najbrže proputovala svijet.

Za razliku od priče Julesa Verna "Put oko svijeta u 80 dana", ova titula dosad je pripadala Yiliju Liu koji je sve priznate zemlje svijeta proputovao u tri godine, tri mjeseca i šest dana.

Pročitajte intervju čitatelja Punkufera s Dancem Henrikom Jeppesenom koji je sve suverene zemlje svijeta proputovao prije 28 rođendana.

De Pecol je putovala kao ambasadorica za "Internacionalni institut mira kroz turizam" (International Institute of Peace Through Tourism) te se susretala s gradonačelnicima i ministrima turizma kako bi im prezentirala svoju deklaraciju mira.

Tijekom putovanja promijenila je 255 zrakoplova i "potrošila“ pet putovnica, a u svakoj se zemlji zadržala dva do pet dana. Za putovanje je potrošila 10.000 američkih dolara vlastite ušteđevine i 198.000 američkih dolara koje je dobila od različitih sponzora.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju