Vrhunski iluzionisti jednako su tako i plaćeni, a jedan britanski novinar upravo je zaljubljenicima u hranu ponudio vrhunsku iluziju – najbolji restoran koji uopće ne postoji!

Kako prenosi
Foxnews, novinar Odah Butler, koji se bavi pisanjem plaćenih pozitivnih recenzija o restoranima, znao bi napisati afirmativni tekst o restoranima u koje nikad nije ni kročio za otprilike 100 kuna po tekstu,

Razmišljajući jedno popodne kod kuće o tome, pala mu je na pamet sljedeća zamisao: ako postoje „lažni gosti“ koji pišu o restoranima a da ih nikad nisu posjetili, zašto ne bi postojali i lažni restorani? Zašto i on sam u Londonu ne bi otvorio jedan takav?

„Pomislio sam da će u svijetu raznih neprovjerenih informacija koje se pojavljuju svuda uokolo ljudi povjerovati u bilo što, makar se radilo i o nepostojećem restoranu. Zaključio sam kako bi ta priča mogla postati pravi hit“, objasnio je Butler svoju provedenu zamisao.

 

A post shared by @oobahs on


Kako bi stvar bila što uvjerljivija, Butler je dozvoljavao rezervaciju stolova jedino preko interneta. Restoran je nazvao “The Shed (šupa) at Dulwich“, zamolio prijatelje da napišu lažne recenzije kakve je nekad i on sam pisao te na stranici restorana objavio jela napravljena od lažnih materijala kako bi hrana što bolje izgledala.

A tada – spektakl! „Šupu“ je odobrio Trip Advisor i restoran je uvršten na njihovu stranicu, kao posljednji od otprilike 18.000 londonskih restorana. No lijepe slike i odlične kritike uskoro su počele „bildati“ ocjene restorana, pa se uskoro popeo na 30. mjesto od svih restorana u gradu.

Nakon što je došao na tako visoko mjesto, telefon nije prestajao zvoniti, stizale su rezervacije iz cijelog svijeta, a Butler ih je redom odbijao, neprestano tumačeći kako je restoran – pun.

Uskoro je stigao na prvo mjesto, nakon čega je zbilja radio jednu večer i poslužio desetak ljudi, koji su ubrzo shvatili o čemu je riječ. Priču je nakon toga otkrio i Trip Advisor, ali će svejedno ostati zapisano kako je The Shed at Dulwich puna četiri dana bio najbolje rangirani londonski restoran.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju