Kada se odlučite na putovanje zrakoplovom, prilično je važno kojom aviokompanijom idete i na kojim ćete aerodromima boraviti. Posebno se to odnosi na duge letove, jer kombinacije loše kompanije i lošeg aerodroma mogu dovesti do velikih problema prilikom putovanja.

Stoga, ako vas zanima što u vezi putovanja iznad oblaka za početak bismo preporučili stranicu Airhelp koja pomaže pri putovanjima nebom i prvenstveno se bori za prava putnika, a nedavno su i proglasili najbolje aviokompanije i aerodrome za 2018. godinu.

Zrakoplov Zrakoplov (Foto: Getty Images)

U ispitivanje su uključili 72 zrakoplovne tvrtke i 141 aerodrom, kombinirajući razne parametre poput kvalitete usluge, dolaska na vrijeme, komentara putnika na društvenim mrežama i ostale.

Pobjednik je ove godine konačno postao Qatar Airways, koji drži mjesto u TOP 3 od 2015., kad je Airhelp prvi put izišao s ocijenama kompanija. Drugo i treće mjesto zauzeli su Lufthansa i Etihad Airways, a među pet najlošije ocijenjenih našao se i jedan poznati niskotarifni prijevoznik – Easyjet.

Što se tiče aerodroma, i ovdje pobjeda odlazi u Katar. Zračna luka Hamad završila je na prvom mjestu, a u stopu je prate zračna luka u Ateni i ona u Tokiju (Haneda). S druge strane, najlošijim aerodromima proglašeni su onaj u gradu Kuvajtu i često odredište niskobudžetnih letova, londonski Stansted.

U svakom slučaju, vjerujemo kako će ovi lošiji nešto iz ovog naučiti i postati bolji, a da će kompanije i aerodromi s vrha i dalje zadržati besprijekornu razinu usluge.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju