Oduvijek ste se htjeli okušati u skijanju ili želite nastaviti dugogodišnju tradiciju takva oblika zimovanja? Susjedna Bosna i Hercegovina sve je popularnija u skijaškom svijetu i odličan je odabir za početnike, ali i one malo iskusnije. 

Kraljica među planinama

Najpoznatija je bosanskohercegovačka planina Jahorina. Samo 30-ak kilometara od Sarajeva smjestilo se mjesto na kojem možete do besvijesti uživati u snježnim radostima. Naučite ili usavršite skijanje, ali uživajte i u ostalim pogodnostima zimskog planinskog odmora.

Skijanje s ekipom u srcu BiH

Rado biste s ekipom skoknuli na skijanje na dva dana? Preporučujemo vam planinu Vlašić, koja se nalazi u srcu Bosne i Hercegovine. Odlična skijaška vikend-destinacija u ponudi ima i prostrane vile za veći broj ljudi.

U kupreškom kraju

Kupres je općina u Hercegbosanskoj županiji, a taj je kraj poznat po zimskim turističkim sadržajima i prekrasnoj prirodi. Rekreativcima, ali i početnicima ovo je odlična skijaška destinacija jer je tamo moguće zadovoljiti sve sportske ambicije uz skijanje ili snowboarding.

U Etno selu Babići

Skijanje u zimi ili početkom proljeća idealno je u planinskom ambijentu još jednog zimovališta smještenog u centru susjedne nam države. Riječ je o Ski centru Rostovo, gdje ćete uživati u skijanju, a smjestite li se u Hotelu Rostovo – Etno selo Babići, uživati možete i u sauni, jacuzziju, fitnessu.

Dakle, planirate li na skijanje – ove godine pravac Bosna i Hercegovina!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju