Oduvijek ste se htjeli okušati u skijanju ili želite nastaviti dugogodišnju tradiciju ovakvog oblika zimovanja? Susjedna Bosna i Hercegovina sve je popularnija u skijaškom svijetu i odličan je odabir za početnike, ali i one malo iskusnije. 

Kraljica među planinama

Najpoznatija je bosanskohercegovačka planina Jahorina. Samo 30-ak kilometara od Sarajeva smjestilo se mjesto gdje možete do besvijesti uživati u snježnim radostima. Naučite ili usavršite skijanje, ali uživajte i u ostalim pogodnostima zimskog planinskog odmora. Mi smo pronašli odličnu ponudu za 8 dana / 7 noćenja u Hotelu Bistrica, u koju je uključen polupansion, bazen, saune, fitness… Sve to za samo 285 kuna po noćenju.

Skijanje s ekipom u srcu BiH

Rado biste s ekipom skoknuli na skijanje na 2 dana? Preporučujemo vam planinu Vlašić koja se nalazi u srcu Bosne i Hercegovine. Odlična skijaška vikend-destinacija u ponudi ima i prostrane vile za veći broj ljudi. Mi smo pronašli povoljnu ponudu za 2 dana / 1 noćenje na planini Vlašić u Hotel Resortu Oaza Mira Vlašić za samo 75 kuna po osobi.

U Kupreškom kraju

Kupres je općina u Hercegbosanskoj županiji, a taj je kraj poznat po zimskim turističkim sadržajima i prekrasnoj prirodi. Rekreativcima, ali i početnicima ovo je odlična skijaška destinacija jer je tamo moguće zadovoljiti sve sportske ambicije uz skijanje ili snowboarding. U Bosnu i Hercegovinu na skijanje se zaista isplati otići jer i za Kupres smo pronašli povoljnu ponudu od samo 150 kuna po osobi. Riječ je o idealnom vikendu za dvije osobe s doručkom u Hotelu Kupres s 3 zvjezdice.

U Etno selu Babići

Skijanje u zimi ili početkom proljeća idealno je u planinskom ambijentu još jednog zimovališta smještenog u centru susjedne nam države. Riječ je o Ski centru Rostovo, gdje ćete uživati u skijanju, a smjestite li se u Hotelu Rostovo – Etno selo Babići, uživati možete i u sauni, jacuzziju, fitnessu. Takav je odmor u etnookruženju moguće postići uz ovu ponudu, u koju je uključen i popust za ski pass i najam opreme.

Dakle, planirate li na skijanje – ove godine pravac Bosna i Hercegovina!

Najmirnije mjesto na svijetu: Život na stijeni visokoj 40 metara do koje ne vozi dizalo Stup Katskhi - 5 Stup Katskhi - 4 Stup Katskhi - 3 +1 Stup Katskhi - 2