1. Chris Hemsworth

Kada je mijenjao Australca Chrisa Hemswortha u ulozi Thora, Bobby Holland Hanton posvetio se iznimnom fizičkom treningu s posebnim naglaskom na predio ruku.

'Kružni trening bio je neizbježan u postizanju torza po uzoru na filmskog Thora. Vježbao sam trbušnjake, čučnjeve, sklekove, preskakao užad, a nakon svega toga posvetio se intenzivnom dizanju utega, a posebno prije svake scene kako bi mi mišići izgledali napetiji i snažniji.'

2. Ryan Reynolds
Kad se spremao za dubliranje uloge Ryana Reynoldsa u Green Lanternu, morao je nabaciti veliku količinu mišića u relativno brzom vremenskom periodu, pa je iz prehrane izbacio ugljikohidrate i šećera, a koncentrirao se na proteine koji se mogu lako pretvoriti u mišiće.

'Jeo sam non-stop, otprilike svakih dva sata. Pola sata nakon buđenja jeo bih proteinski doručak sastavljen od tune i špinata ili puretine s grila bez ikakvih umaka. Jedina tekućina koja mi je bila dozvoljena je zeleni čaj, voda i jedan espresso dnevno, ' priznao je Hanson.



3. Daniel Craig
Da bi bio što uvjerljiviji u ulozi britanskog agenta Jamesa Bonda, točnije Daniela Craiga koji ga je utjelovio u filmu 'Zrno utjehe' Bobby Holland Hanton koncentrirao se uglavnom na kružni trening.

'Pripreme za tajnog agenta nisu bile tako intenzivne kao za superjunake. Mnogo sam plivao, trčao i radio uobičajene vježbe s utezima kako bi dobio definiciju, ali ne i imao prevelike mišiće.'

4. Jake Gyllenhaal
U 'Princu iz Perzije' dublirao je i Jakea Gyllenhaala, koji je za potrebe filma nabacio značajnu mišićnu masu. No kako je filmska uloga Dastana zahtjevala više fleksibilnosti od sirove snage u teretani se koncentrirao na dinamičnu izmjenu različitog spektra vježbi.

'Tajna je bila u stalnom kretanju. Između dizanja utega i izvođenja drugih vježbi na aparatima, koristio sam priliku za lagano poskakivanje i trčanje. Još uvijek se znojiš i radiš na određenim grupama mišića, a to je poanta.'

5. Christian Bale

Batman je vrlo neobičan superjunak. On je majstor borilačkih vještina, ali nosi gumeno odijelo koje ima vidljive definirane mišiće. No u nastavku 'The Dark Knight Rises' Christian Bale završava u zatočeništvu gdje gubi mnogo kilograma. Izazov za statista bio je utjeloviti ovu fizičku transformaciju na najbolji mogući način.

'Jeo sam samo 500 kalorija dnevno što se obično sastojalo od tune i jabuka, ali sam i dalje nastavio uobičajen trening u teretani. Kako bi sačuvao energiju, mnogo sam vremena spavao.'

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju