1. Robert De Niro

Slavnog američkog glumca vidjeli smo u velikom broju mafijaških filmova gdje se dobar dio radnje odvija uz stolove prepune fine talijanske hrane. Robert De Niro velik je gurman i vlasnik čak dvaju ugostiteljskih objekata u New Yorku – modernog restorana Locanda Verde, te japanskog restorana Nobu kojeg je otvorio još 1994. s majstorom noža - chefom Nobuom Matsuhisom.

2. Jon Bon Jovi
Pjevač grupe Bon Jovi na pozornici glumi zločestog dečka, ali u privatnom životu je pravi dobrotvor. Njegova humanitarna organizacija Soul upravlja restoranom Soul Kitchen u Red Banku u New Jerseyju gdje ljudi plaćaju za obrok s onoliko novaca koliko mogu izdvojiti. Ako nemate novaca obrok možete pojesti u zamjenu za volontiranje u kuhinji.

3. Francis Ford Coppola
Redatelj kultnog filma Kum vlasnik je prekrasne kalifornijske vinarije i pripadajućeg restorana Rustic koji očekivano služi talijanske specijalitete. Na jelovniku se nalaze i neki originalni recepti Francisa Forda Coppole.

4. Justin Timberlake

Slavni pjevač i glumac potječe iz Memphisa, pa ne čudi što njegov pub po imenu Southern Hospitality na dvije njujorške lokacije služi upravo južnjačke specijalitete, klasične za ovaj dio Sjedinjenih Američkih Država.


5. Mark Wahlberg i Donnie Wahlberg

Slavna showbiz braća ostvarila su svoj dječački san kad su potkraj 2011. u rodnom Bostonu otvorili restoran Wahlburgers. Riječ je o pristupačnom ugostiteljskom objektu koji služi jela od mesa na roštilju, a posebno se hvali svojim sočnim hamburgerima koje su kreirali sami članovi obitelji Wahlberg.

6. Quentin Tarantino
Redatelj Paklenog šunda, Nemilosrdnih gadova i Odbjeglog Djanga, velik je ljubitelj akcijskih filmova i njihove kulture. Ne čudi što je odlučio uložiti novac u trendi korejski restoran po imenu Do Hwa.

7. Zach Braff

Mermaid Oyster Bar ime je ugostiteljskog objekta kojeg je 2009. u New Yorku otvorio slavni televizijski šlampavac Zach Braff. Restoran nudi veliku ponudu ribe i morskih plodova, kao i vrlo opuštenu atmosferu za objedovanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju