Tri godine prije početka Drugog svjetskog rata, njemački vođa Adolf Hitler naredio je izgradnju monumentalnog odmarališta na Baltičkom moru, koje je bilo predviđeno za odmor čak 20 tisuća ljudi. Nacisti su mu nadjenuli ime Prora, a ono je na kraju i izgrađeno na otoku Rugen u Baltiku. Ipak, zbog početka rata odmaralište nikada nije zaživjelo, no čini se kako je 80 godina poslije stiglo vrijeme za oživljavanje ovog ogromnog kompleksa.

Odmaralište je, naime, dugačko nevjerojatnih 5 kilometara, a nacisti su ga zamislili kao idealno mjesto za odmor njemačkih radnika koji su uglavnom radili u tvornicama. Na građevini je radilo 9 tisuća radnika, a trebala je poslužiti i za dodatno podizanje Hitlerovog imidža, i pokazati 'silnu' brigu vođe o radnicima u zemlji.



No, početkom rata sve se zaustavilo, odmaralište je godinama propadalo, sve dok prije tri godine njemačka tvrtka Metropol nije dobila dozvolu za prenamjenu odmarališta u stanove, penthouse i apartmane. Apartmani su zamišljeni kao vrlo luksuzni, tako da će vam za njihovu kupnju trebati nekoliko stotina tisuća eura.

Cijeli kompleks će biti završen u sljedećih pet godina, a ako imate viška novaca i htjeli bi uložiti u nekretninu na Baltiku, ovo se čini kao izvrsna prilika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju