Istraživanje bostonskog instituta za reputaciju pokazala da Beč nije samo najbolji grad u svijetu po kvaliteti u svijetu, nego i jedan od najuglednijih.

Beč nije samo najbolji grad u svijetu po kvaliteti života, nego i najugledniji u Europi. Anketa koju je nedavno na uzorku od 55 svjetskih metropola proveo Reputation Insititute iz Bostona pokazala je naime da je Beč kada je u pitanju međunarodni ugled veoma visoko rangiran.

Ovaj institut osnovan je 1997. godine i vodeće je istraživačko i savjetodavno poduzeće za reputaciju u svijetu. Za svoju su studiju ispitali oko 22.000 ljudi iz industrijski najrazvijenijih i gospodarski najmoćnijih zemalja svijeta: SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Japana, Francuske, Njemačke, Italije i Rusije.

Reputacija metropola ocjenjivana je na temelju različitih faktora kao što su gospodarstvo, uprava i gradske strukture, ali i karakteristika poput ljepote, sigurnosti i kvalitete života. Na prvom je mjestu završio Sydney koji je zbog svog položaja, plaža i klime već mnogo puta biran za najbolje odredište za život i odmor.

Na drugom mjestu ove ljestvice nalazi se Beč. Glavni je austrijski grad zbog umjerenih cijena stanovanja, uređenog gradskog prijevoza i jake kulturne scene po mnogim studijama godinama najbolji grad za život, a sada potvrđeno i najugledniji u Europi. Na trećem mjestu smjestio se Zürich, a slijede ga Toronto i Stockholm.

U nastavku donosimo ljestvicu najuglednijih 10 gradova svijeta:

1. Sydney
2. Beč
3. Zürich
4. Toronto
5. Stockholm
6. Edinburgh
7. Montreal
8. Rim
9. Vancouver
10. Kopenhagen
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju