1. Cimet
Iako cimet nije sladak, njegova će opojna aroma neutralizirati kiselost kave i osladiti omiljeni napitak. Ne samo da ćete poboljšati okus ako dodate žličicu cimeta, već ćete i sniziti svoj krvni tlak.

2. Ekstrak vanilije

Ovaj niskokalorični dodatak će poboljšati okus mnogih tekućih proizvoda – od jogurta do smoothieja, no u kombinaciji s kavom stvorit će posebno fin napitak. Za šalicu kave potrebno je dodati tek kap-dvije slasne smjese.

3. Čokolada u prahu

S čokoladom ne može pogriješiti. Dodajte dvije žlice čokolade u prahu omiljenoj kavi, dobro promiješajte i uživajte u okusima.

4. Korica naranče

Možda vam se čini neobično, no korica citrusnog voća osvježit će okus i aromu vaše jutarnje šalice kave. Tanki sloj narančine korice dodajte stavite u šalicu kave i pustite da se namače minutu ili dvije. Izvadite koricu iz šalice, i uživajte u novom okusu.

5. Kardamom
Zgnječite sjemenku mirisnog kardamoma i dodajte je šalici kave, ili upotrijebiti prstohvat ovog začina u prahu. Ne samo da ćete oplemeniti okus i miris zlatno-smeđe tekućine, već ćete i ubrzati vlastiti metabolizam, te pospješiti probavu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju