Gostovanje Malog placa u Laništu tijekom veljače, bit će prvo pojavljivanje ove popularne tržnice lokalne organske hrane u Novom Zagrebu, organizirano s ciljem da stanovnicima novozagrebačkih naselja približi zdrave namirnice uzgojene i proizvedene u Hrvatskoj.

VerVitina vrata u svijet Malog placa bit će otvorena svima koji vole i misle zdravo svake subote u veljači od 10 do 14 sati. Posjetitelje na Malom placu na Laništu očekuje veliki izbor organskih namirnica, kao i mali proizvođači od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje.Na popisu namirnica koje će Mali plac nuditi iz tjedna u tjedan su svježe voće i povrće, agrumi i avokado, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med iz ekološkog uzgoja, sirove slastice, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, crni češnjak, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika i drugo.

Mali plac s Tavana od svog je početka puno više od 'placa'. To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane malih proizvođača.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju