Lički šnicl

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Sastojci:

500 grama juneće slabine i leđa
2 jaja
100-150 grama krušnih mrvica
šaka svježeg peršina
2-3 češnja češnjaka
1 dcl bijelog vina
sol i papar
biljno ulje

Priprema:

1. Tanke kriške junetine istucite batićem, posolite i popaprite, uvaljajte u jaja i krušne mrvice te ispržite na vrućem ulju na uobičajen način.

2. Panirane odreske položite u široki i dublji lonac, prelijte vinom i s malo vode tako da tekućina u potpunosti prekriva meso.

3. U lonac dodajte češnjak i nasjeckani peršinov list, te malo masnoće od prženja odreska. Pustite da se sve zajedno kuha na umjerenoj vatri oko 45 minuta dok meso posve ne omekša.

4. Poslužite uz restani ili pire krumpir i sezonsku salatu. Dobar tek!