Lički šnicl

Sastojci:

500 grama juneće slabine i leđa
2 jaja
100-150 grama krušnih mrvica
šaka svježeg peršina
2-3 češnja češnjaka
1 dcl bijelog vina
sol i papar
biljno ulje

Priprema:

1. Tanke kriške junetine istucite batićem, posolite i popaprite, uvaljajte u jaja i krušne mrvice te ispržite na vrućem ulju na uobičajen način.

2. Panirane odreske položite u široki i dublji lonac, prelijte vinom i s malo vode tako da tekućina u potpunosti prekriva meso.

3. U lonac dodajte češnjak i nasjeckani peršinov list, te malo masnoće od prženja odreska. Pustite da se sve zajedno kuha na umjerenoj vatri oko 45 minuta dok meso posve ne omekša.

4. Poslužite uz restani ili pire krumpir i sezonsku salatu. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju