Što vam je najbitnije obići u svakom gradu u kojeg otputujete? Mnogima je to tržnica. Upoznavanje s lokalnim namirnicama, ali i lokalnim običajima. A jedna od najvećih tržnica u Europi je La Boqueria u Barceloni.

Više od 300 prodavača ovdje dnevno nudi svježe voće i povrće, razne vrste mesa, šunki, kobasica, sireva, ribe i morskih plodova, orašastih plodova, sušenog voća, gljiva, slatkiša, svježe cijeđenih sokova... Ma apsolutno sve što možete zamisliti, ovdje ćete naći, a na ovu tržnicu stiže i hrana iz svih dijelova svijeta.

> Ponos Katalonije: Što sve krije prekrasna Barcelona?

Prvi put se ova tržnica spominje još 1217. godine, kada su postavljeni stolovi za prodaju mesa, nedaleko od starih gradskih vrata. Od kraja 15. stoljeća tamo se održavao stočni sajam. U to vrijeme ova tržnica nosila je naziv Mercat Bornet odnosno Mercat de la Palla. U početku je bila otvorenog tipa te se smatrala produžetkom tadašnje tržnice Placa Nova. Izgradnja prave tržnice započela je tek 1840.

Prodavači, kupci i turisti danas vrve ovom tržnicom s dugom povijesti, a osim kupovine svježih proizvoda, ovdje je i puno kafića, barova i restorana gdje možete pojesti nešto od šarolike ponude gastronomije iz svih krajeva svijeta.

A ova tržnica ima i svoju kulinarsku školu, El Aula Gastronómica del Mercado de la Boqueria, koja održava tečajeve koje kombiniraju teoriju i praksu. Učitelji pričaju o raznolikosti i porijeklu proizvoda, tehnikama kuhanja, prirpremi i čuvanju, tradiciji i inovaciji u kulinarstvu. Sve tečajeve vode chefovi i sommelieri.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju