Jedan od najljepših gradova svijeta krije mnoge atrakcije, a mi donosimo tek dio stvari koje vrijedi vidjeti u njemu. Ostalo, potražite sami!

Turistički autobus

Ako nemate previše vremena, a želite vidjeti sve, možda je najbolje rješenje ukrcati se u turistički bus i otići u razgledavanje grada. S njim možete obići Plaza Catalunya, zatim se popeti na Montjuic, proći pokraj Nou Campa i Parka Guell.

Naravno, ovo je samo jedna od ruta, druge vas mogu dovesti i u nove dijelove, ako ste tip koji se divi neboderima i modernim zdanjima. Bus kreće svakih petnaestak minuta s početkom u devet ujutro, pa sve do osam navečer, a cijena za odrasle je 27 €.

Camp Nou

Trenutno najbolji nogometni klub na svijetu ima i jednu od najvećih, ako ne i najveću bazu navijača uopće. To objašnjava zašto je stadion, uz Sagradu Familiu, među dvije najposjećenije atrakcije u gradu. Tura stadionom košta 23 € (postoje i neki popusti), a obuhvaća razgledavanje igrališta, svlačionica, komentatorskih kućica i naravno, muzeja.

Casa Batllo

Jedna od najpoznatijih kuća u gradu, poznata po svojoj fasadi i izgledu za koji je zaslužan legendarni Antoni Gaudi, čovjek koji je izgradio mnoge atrakcije u Barceloni. Čudesna je i unutra sa svojim spiralnim stubištem i terasom koja je otvorena za posjetitelje.

Ulaz nije jeftin, 21,5 € ali vrijedi, itekako vrijedi! Ako vam je to ipak previše, organizirajte se i nabavite neku od kartica – Barcelona Card ili Barcelona Pass s kojima ostvarujete popuste na više atrakcija koje želite posjetiti u gradu, a još jedna dobra stvar je ta što nećete morati čekati u redovima.

Fundacija Joan Miro

Ovaj muzej se ne nalazi na popisu 'must visit' stvari u gradu, ali ako odlučite otići u njega, zasigurno nećete zažaliti. Ne sadrži samo Miroove radove, već primjerice Calderove i Duchampove. Također, ovdje se stalno održavaju nekakve dodatne izložbe, a ako želite doživjeti bar malo muzeja prije puta, posjetite web stranicu i napravite virtualnu šetnju. Cijena, 11 eura.

Muzej Picasso

Ovdje se pripremite na gužvu, jer je nju nemoguće izbjeći osim eventualno u prvim danima siječnja. Redovi za ulaz i ne čude, jer se dobro zna tko je bio Picasso.

Njegovih djela ima dovoljno da u muzeju provedete cijeli dan, a ako ne želite čekati u redu kupite ulaznicu online. Ovdje budite oprezni, jer ako ulaznicu kupite za 11 sati i dođete u 11:35 ona vam više neće vrijediti, jer se tolerira kašnjenje od samo pola sata.

Palača glazbe

Jedna od najljepših modernističkih zgrada, čiju gradnju potpisuje Gaudijev rival, Muntaner. Oduševit će vas izvana, ali tek ulaskom unutra ostat ćete bez teksta. Vođene ture su fascinantne, ali je najbolji doživljaj ovdje poslušati neki koncert.

Sagrada Familia

Počeo ju je graditi Gaudi krajem 19. stoljeća, ali ona još uvijek nije dovršena. Izgleda potpuno drukčije od bilo koje druge crkve na svijetu, a posebno je impresivna iznutra.

Naravno, liftom se možete popeti na jedan od šest tornjeva kako bi uživali u što boljem pogledu, a molitva ovdje neće biti jeftina, s obzirom da ćete za ulaz platiti 15 eura. Naravno, i ovdje preporučujemo kupovinu karata putem Interneta.

Park Guell

Evo nas kod još jedne stvari koju je zamislio veliki Gaudi. Park se danas nalazi na popisu zaštićene svjetske baštine i napravljen je kao kompleks vrtova povezanih različitim građevinama. Arhitekt je taj prostor projektirao kao privatni vrt, a kasnije je postao javni park na radost stanovnika grada ali i svih turista.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju