1. Tostirajte zrno
Na tavu stavite žlicu maslaca ili maslinovog ulja, pa lagano tostirajte sirova zrna riže par minuta kako biste 'izvukli' na površinu orašastu notu ove namirnice. Potom nastavite pripremati rižu na uobičajeni način. Ovaj trik osobito 'pali' kod pripreme smeđe riže.


2. Kuhajte rižu u temeljcu
'Injektirajte' dodatan okus u kuhanu rižu, pa standardno podlijevanje vodom zamijenite s temeljcem. Ovisno o vašim preferencijama birajte temeljac od povrća ili piletine, a upotrijebiti možete i onaj od govedine (ili kocke).

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura


3. Aromatizirajte

Sol i papar sastavni su dio svakog jela i kuharskog pothvata. No nemojte zaboraviti rižu začiniti i drugim začinima. Na raspolaganju vam je sve od mediteranskog bilja, preko čilija kardamoma i šafrana.

Čak i ako kuhate slatku varijantu, odnosno rižu na mlijeku, mlijeko prethodno aromatizirajte sa svježim začinima, koji će jelu podariti dodatnu dubinu.