1. Tostirajte zrno
Na tavu stavite žlicu maslaca ili maslinovog ulja, pa lagano tostirajte sirova zrna riže par minuta kako biste 'izvukli' na površinu orašastu notu ove namirnice. Potom nastavite pripremati rižu na uobičajeni način. Ovaj trik osobito 'pali' kod pripreme smeđe riže.


2. Kuhajte rižu u temeljcu
'Injektirajte' dodatan okus u kuhanu rižu, pa standardno podlijevanje vodom zamijenite s temeljcem. Ovisno o vašim preferencijama birajte temeljac od povrća ili piletine, a upotrijebiti možete i onaj od govedine (ili kocke).

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima


3. Aromatizirajte

Sol i papar sastavni su dio svakog jela i kuharskog pothvata. No nemojte zaboraviti rižu začiniti i drugim začinima. Na raspolaganju vam je sve od mediteranskog bilja, preko čilija kardamoma i šafrana.

Čak i ako kuhate slatku varijantu, odnosno rižu na mlijeku, mlijeko prethodno aromatizirajte sa svježim začinima, koji će jelu podariti dodatnu dubinu.