1. Tostirajte zrno
Na tavu stavite žlicu maslaca ili maslinovog ulja, pa lagano tostirajte sirova zrna riže par minuta kako biste 'izvukli' na površinu orašastu notu ove namirnice. Potom nastavite pripremati rižu na uobičajeni način. Ovaj trik osobito 'pali' kod pripreme smeđe riže.


2. Kuhajte rižu u temeljcu
'Injektirajte' dodatan okus u kuhanu rižu, pa standardno podlijevanje vodom zamijenite s temeljcem. Ovisno o vašim preferencijama birajte temeljac od povrća ili piletine, a upotrijebiti možete i onaj od govedine (ili kocke).

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak


3. Aromatizirajte

Sol i papar sastavni su dio svakog jela i kuharskog pothvata. No nemojte zaboraviti rižu začiniti i drugim začinima. Na raspolaganju vam je sve od mediteranskog bilja, preko čilija kardamoma i šafrana.

Čak i ako kuhate slatku varijantu, odnosno rižu na mlijeku, mlijeko prethodno aromatizirajte sa svježim začinima, koji će jelu podariti dodatnu dubinu.