Sastojci:
suncokretovo ili maslinovo ulje
1 luk
1 glavica cvjetače
1 litra vode ili povrtnog temeljca
malo soli
2 žlice sitnih zobenih pahuljica
1-2 žlice umeboshi octa
začini po želji: papar, muškatni oraščić i sl.

Priprema:

1. Na ulju pirjajte luk narezan na veće komade, dodajte cvjetaču isto narezanu na veće komade, malo posolite i kratko propirjajte.

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

2. Podlijte vodom ili temeljcem. Kada zakipi dodajte zobene pahuljice i kuhajte dok povrće ne omekša.

3. Izmiksajte štapnim mikserom, vratite na vatru nakratko i dodajte umeboshi ocat i začine po želji.

4. Ukrasite sa svježim listom peršina, celera ili nekim klicama. Dobar tek!

Još slanih i slatkih recepta pronađite na blogu Maje Kefeček.