Sastojci:
suncokretovo ili maslinovo ulje
1 luk
1 glavica cvjetače
1 litra vode ili povrtnog temeljca
malo soli
2 žlice sitnih zobenih pahuljica
1-2 žlice umeboshi octa
začini po želji: papar, muškatni oraščić i sl.

Priprema:

1. Na ulju pirjajte luk narezan na veće komade, dodajte cvjetaču isto narezanu na veće komade, malo posolite i kratko propirjajte.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

2. Podlijte vodom ili temeljcem. Kada zakipi dodajte zobene pahuljice i kuhajte dok povrće ne omekša.

3. Izmiksajte štapnim mikserom, vratite na vatru nakratko i dodajte umeboshi ocat i začine po želji.

4. Ukrasite sa svježim listom peršina, celera ili nekim klicama. Dobar tek!

Još slanih i slatkih recepta pronađite na blogu Maje Kefeček.