Jeste li ikada probali kolač pečen na ražnju? Ova delikatesa potječe iz istočne Europe. Tradicionalno se spravlja u Litvi gdje nosi ime šakotis (hrv. razgranato stablo), dok se u Poljskoj naziva sekacz, a poslužuje se uz kiselo mlijeko ili kavu.

U kolač od 2 kilograma ide čak trideset jaja, a smjesa sadrži i brašno, kiselo vrhnje, šećer te maslac. Prelijeva se u slojevima preko metalnog ražnja omotanim papirom za pečenje. S obzirom da smjesa kaplje tijekom pečenja, ispod ražnja obavezno se stavlja posuda.

Najbolji okus kolač ima ako se u vatru stavljaju komadi drveta breze, a peče se ovisno o veličini ražnja i utrošenim namirnicama u prosjeku od pola sata naviše.

U YouTube videu pogledajte kako se priprema razgranato stablo s ražnja.

U trendu Villa Desert Rose na otoku Pagu, Airbnb - 9 Ima i bazen 100 metara od mora: Kuća na Pagu "usred ničega" u kojoj ćete se osjećati kao da ste sami na svijetu Svinjski kotleti Tjedni jelovnik 7 božanstveno finih jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za one koji paze koliko jedu proteina Stambeni kompleks Oystra gradit će tvrtka Richmind - 2 A pogled tek?! Čudo na Al Marjanu: Gradi se neobična stambena zgrada za one dubljeg džepa