Ne bojte se, nije riječ o nikakvom napadu najmnogoljudnije zemlje svijeta na Lijepu Našu, već se desant na našu domovinu spremaju izvesti – kineski turisti!

Naime, prema odluci čitatelja kineske verzije magazina „Travel+Leisure“, Hrvatska je proglašena najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste za 2018. godinu.
Veliko je to priznanje i najava dobre nove turističke sezone, kad se dobro zna koliko je veliko kinesko tržište i da sve više Kineza putuje svijetom. Dodjela nagrada održana je u Šangaju, a njoj su prisustvovali razni diplomati, hotelijeri, turoperateri, predstavnici turističkih zajednica diljem svijeta i mnogi drugi.

Krk Krk (Foto: Profimedia.hr)

Kako ova nagrada nije "bezvezna" govori i podatak da časopis "Travel+Leisure" u Kini čita nekoliko milijuna ljudi, a dobra je vijest da i prema istraživanjima, još 70 posto Kineza ne zna u kojoj će zemlji provesti odmor.

Tako da, moguće je da za nekoliko mjeseci ulice naših gradova preplave Kinezi, a ugostitelji diljem države počnu otvarati restorane, pa se više nećete čuditi kao kad ste prije nekog vremena, u srcu Like, ugledali kineski restoran.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju