Odlične vijesti za Hrvatsku i hrvatski turizam stižu s američkog tržišta s upravo održane svečane ceremonije dodjele prestižnih američkih turističkih nagrada Travvy Awards u Gotham Hallu u središtu New Yorka. Hrvatska je osvojila srebrnu nagradu u kategoriji najbolje destinacije u Europi, broncu u kategoriji najbolje svjetske destinacije, dok je Hrvatska turistička zajednica osvojila srebro u kategoriji najbolje europske turističke organizacije. Priznanja zlatnoga sjaja ispred Hrvatske turističke zajednice preuzeo je direktor Kristjan Staničić, piše Hrvatska turistička zajednica.

„Ono što je Academy Awards u svijetu filma i filmske industrije, to je Travvy Awards u svijetu industrije turizma! Ovo su iznimne vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor jer je riječ o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom iznimno velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti (…)“, rekao je direktor Kristjan Staničić prilikom preuzimanja nagrade.

Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku poručila je tom prigodom da izrazito veseli što su rad, ali i poziciju Hrvatske prepoznali ugledni predstavnici američkog turističkog gospodarstva.

Dubrovnik Dubrovnik (Foto: Above Dubrovnik/Luka Rašica/ Drone pilot based in Dubrovnik)

U kategoriji za najbolju europsku destinaciju na prvom je mjestu Grčka, a na trećem Engleska. U kategoriji najbolje svjetske destinacije zlato je otišlo Australiji, srebro Barbadosu, a bronca Hrvatskoj. U kategoriji za najbolju europsku turističku organizaciju zlato je osvojila Švicarska, a srebro Hrvatska turistička zajednica.

„Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji travAlliancemedia s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički posrednici, proizvodi i dr. Ove godine nagrade su dodijeljene na temelju više od 120.000 glasova, što predstavlja najveću bazu nezavisnih američkih turističkih posrednika“, navodi Hrvatska turistička zajednica u priopćenju za medije.

Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Kuhani kukuruz Jagode Borovnice +1 S breskvama se mogu napraviti različiti deserti

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju