Sastojci:
170 grama smrvljenih graham krekera
75 grama otopljenog maslaca
450 grama kremastog sira
150 grama bijelog šećera
60 ml mlijeka
120 ml kiselog vrhnja
2 žlice brašna
3 čajne žličice ekstrakta vanilije
2 jaja
200 grama smeđeg šećera
30 grama kukuruznog škroba
½ čajne žličice soli
4 žumanjka
225 grama javorovog sirupa ili meda
120 ml slatkog vrhnja
4 žlice hladnog maslaca
250 grama nasjeckanih oraha
orasi za ukrašavanje

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.

2. Smrvljene krekere pomiješajte s otopljenim maslacem. Prebacite smjesu u namašćeni lim za pečenje i dobro je utisnite. Stavite u hladnjak.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom kremasti sir, bijeli šećer i mlijeko. Dodajte kiselo vrhnje, brašno, 2 žlice ekstrakta vanilije i dva cijela jaja. Nastavite miksati dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

4. Prelijte sirnu smjesu preko krekera i pecite u pećnici oko sat vremena.

5. Napravite preljev za cheesecake tako što ćete pomiješati smeđi šećer, kukuruzni škrob i sol. U suhe sastojke ubacite žumanjke, javorov sirup i lagano ugrijano slatko vrhnje. Miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.

6. Ovu smjesu stavite na štednjak na slabu vatru i kuhajte dok se ne zgusne poput pudinga. Za to će vam biti potrebno pet do deset minuta. Maknite preljev s vatre.

7. Umiješajte u smjesu hladan maslac i preostalu žlicu ekstrakta od vanilije dok se potpuno ne rastope.

8. U smjesu ubacite nasjeckane orahe koje ste prethodno popržili na tavi.

9. Dobivenu smjesu prelijte preko pečenog i ohlađenog cheesecakea. Tortu dodatno ukrasite orasima i stavite na u hladnjak prije posluživanja. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se peče sočan cheesecake s orasima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju