Iznajmite apartman

Umjesto hotela, jeste li razmišljali o apartmanima? Činjenica je da ćete apartman platiti po noćenju, a u hotelu po osobi po noćenju. Ako ne znate odakle krenuti, tu su AirBnb, HomeAway ili HouseTrip koji nude razno razne pogodnosti, a ponekad i smještaj bolji od onog hotelskog.

Besplatni razgled grada

Vrijeme kada ste za razgled grada platili 30 eura po osobi, da bi na kraju ostali razočarani dobivenim iza vas su! Danas svaki malo veći grad ima u ponudi 'Free Walking Tours', na vama je samo raspitati se odakle i kada kreće tura.

>> Berlin za početnike: Kako se dobro provesti za jako malo novaca?

Jedite hranu s ulice

Ok, ne mislimo da kupite hranu s ceste (s poda), već da kupujete hranu koja se priprema uz cestu. Primjerice, ako idete u Istanbul, na svakom koraku možete kupiti svježe pripremljene sendviče. Ljudi tamo bez problema postave roštilj nasred ulice i vode biznis. Ipak - budite oprezni i pazite da štand s kojeg kupujete hranu barem donekle izgleda higijenski prihvatljivo.

Jedite lokalnu hranu

Opet se vraćamo na Istanbul. Mi smo tako (jako pametno od nas), prije nekoliko godina bili u Istanbulu i išli u pravi azijski (čitaj japanski) restoran. Dakle, račun za nas četiri osobe (ništa ekstra) iznosio je ukupno 190 eura. Da smo na ulici pojeli kebab (barem tri puta ukusniji od onog što smo dobili), potrošili bi maksimalno 15 eura.

Dobro se pripremite

Nemojte nikada putovati na blef. Na internetu se nalazi milijun stranica koje će vas u detalje informirati o destinaciji u koju putujete. Nemojte baš sve što pročitate uzeti zdravo za gotovo, ostavite nešto za istraživanje, no s druge strane, nemojte se dovesti u situaciju da ne znate baš ništa.

Posjetite lokalnu turističku zajednicu

Svaka država, svaki grad, svako malo veće turističko selo ima svoju turističku zajednicu. Zaputite se tamo, raspitajte se što se događa u gradu ili barem potražite svoj besplatni primjerak turističke karte.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju