Ne pitate za pomoć

Ok, shvaćamo kako kupovanje može biti nekakav obiteljski čin, ali vjerovali ili ne, zaposlenici u vinarijama i boljim dućanima žele vam pomoći u pronalasku što boljeg vina. Zato, ako niste sigurni u svoj izbor, slobodno pitajte!

Mislite da ne znate što vam se sviđa

Sigurno ne idete u trgovinu po prvi put, a vino ste već probavali i kupovali dosta puta. Mnoge boce imaju etiketu na kojoj piše dosta toga što bi vam moglo pomoći u odabiru, tako da, naučite par osnovnih stvari o okusima koje volite. Ako volite bijelo vino bogata okusa, potražite upravo takvo.

Kupovanje prema izgledu etikete

Ma dajte, zar ovo netko još uopće radi? Ne gledajte etikete, ne bavite se pitanjima koji ga proizvođač potpisuje, već kupite ono po što ste došli jer lijepo dizajnirana etiketa neće vam reći ništa o kvaliteti vina.

>> Coravin: Pijte vino bez otvaranja (!?) i mučenja s plutenim čepovima

Odbijate isprobati novo

Ne budite dijete. Pred vama je svijet vina koji sadrži stotine tisuća raznih boca, a vi se uporno držite jedne te iste ko pijan plota? Ajde, ajde, probajte dalje, možda vam se neko vino svidi još i više.

Instinktivno uzimate najskuplju bocu

Eh, imate neke goste na večeri ili želite nekom odnijeti dobro vino na večeri i mislite kako je kupovanje najskuplje boce garancija da ćete dobiti najbolje vino. E pa vjerojatno nećete jer ste gotovo sigurno mogli kupiti odlično vino za manje novca.

Previše ste vjerni jednoj vinskoj sorti

Obožavate Chardonnay i samo lupate po njemu, a uz vas prolaze divni rizlinzi, portugisci, merloti i tko zna što još ne? Chardonnay vam nigdje neće pobjeći, ali probajte i ostalu divotu koja se nudi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju