Rijetke stvari u životu su ukusnije od dobre čokoladne torte prekrivene finom glazurom. Zahvaljujući autorici knjige "Better Baking" Genevieve Ko, u ovom 'grješnom' zalogaju ovih blagdana možete uživati bez grižnje savjesti.

U svojoj kuharici Genevieve Ko predlaže zdraviju verziju čokoladne glazure koja se sastoji od samo konzerve pirea od batata i tamne čokolade s 55 do 60 posto udjela kakaa. Da, dobro ste pročitali u pitanju je kombinacija krumpira i čokolade.

Ankete

(6172) Biste li probali glazuru od batata i čokolade?

rezultati povratak glasova119
rezultati

Slatkoća batata i njegova kremoznost idealna je družica tamnoj čokoladi, pa autorica kuharice "Better Baking" tvrdi da se ista može iskoristiti kao preljev za različite kolače i torte.

S obzirom da u Hrvatskoj nije lako nabaviti konzerve pirea od batata, možete ga sami napraviti od skuhanog i zgnječenog batata u koji ne morate dodavati dodatnu tekućinu, ali koju eventualno možete oplemeniti žličicom meda.

Recept za glazuru:
220 grama pirea od batata
140 grama tamne čokolade

Priprema:
1. Topao pire od batata pomiješajte s otopljenom čokoladom na pari dok ne dobijete homogenu smjesu.

2. Kada se smjesa ohladi, njome ukrasite željenu slasticu. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju