Napraviti šlag nije nikakva mudrost. Vrhnje stavite u posudu, uključite mikser i krenete s miksanjem dok ne dobijete ukusnu, gustu i kremastu smjesu. No jeste li znali da šlag možete napraviti bez miksera, pjenjače i ikakvih drugih pomagala i to u samo 45 sekundi? 

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira

Potrebno vam je:

- Staklenka od krstavaca
- 2 dl slatkog vrhnja

Postupak:

1. Dobro rashlađeno slatko vrhnje izlijte u čistu i suhu staklenku.

2. Staklenku dobro zatvorite i počnite je tresti čim jače i brže.

3. Tresite je oko 45 sekundi i to bez pauze.

4. Staklenku otvorite i dobili ste kremasti šlag kao desert ili prilog uz kolač.

Savjet:

- Želite li da šlag ima laganu aromu, u vrhnje dodajte malo ekstrakta vanilije i žličicu šećera u prahu te potom krenite tresti staklenku.

- Za jači efekt, staklenku prije korištenja stavite na 10 minuta u zamrzivač te je potom napunite slatkim vrhnjem i tresite.

- Želite li dobiti vrlo gusti, čvrsti i kompaktniji šlag koji se dodaje u smjesu za kolače, staklenku tresite nekoliko minuta, odnosno dok ne dobijete željenu gustoću.