Pohani luk izvrstan je prilog jelima, ali i ultimativna grickalica za ispijanje piva uz primjerice nogometnu utakmicu. Isprobajte ovaj poboljšani recept za pohani luk punjen slasnim sirom.
Sastojci za prženi pohani luk:
2 velike glavice luka
3-4 kriške sira mozzarella
200 grama brašna
2 jaja
200 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje
umak po želji
Priprema:
1. Ogulite luk, pa svaki narežite na krugove debljine oko 1 centimetar. Pažljivo razdvojite krugove luka.
2. Sir mozzarelu narežite na kriške, pa ih utisnite između jednog većeg i jednog manjeg kruga luka.
3. Tako pripremljeni luk stavite u zamrzivač na 1 sat da se stisne.
4. Pripremljeni luk panirajte tako što ćete ga umočiti u razumućena jaja i brašno, odnosno razmućena jaja i krušne mrvice. Ponovite postupak dok ne potrošite sav pripremljeni luk.
5. Ispržite luk u vrućem ulju dok ne dobije zlatno-žutu koricu, stavite ih na papir za uklanjanje masnoća i poslužite uz umak na bazi rajčice. Dobar tek!
Pogledajte u videu Tastyja kako se pripremaju ovi prefini zalogajčići od luka i sira.