Pohani luk izvrstan je prilog jelima, ali i ultimativna grickalica za ispijanje piva uz primjerice nogometnu utakmicu. Isprobajte ovaj poboljšani recept za pohani luk punjen slasnim sirom.

Sastojci za prženi pohani luk:

2 velike glavice luka
3-4 kriške sira mozzarella
200 grama brašna
2 jaja
200 grama krušnih mrvica
biljno ulje za prženje
umak po želji



Priprema:

1. Ogulite luk, pa svaki narežite na krugove debljine oko 1 centimetar. Pažljivo razdvojite krugove luka.

2. Sir mozzarelu narežite na kriške, pa ih utisnite između jednog većeg i jednog manjeg kruga luka.

3. Tako pripremljeni luk stavite u zamrzivač na 1 sat da se stisne.

4. Pripremljeni luk panirajte tako što ćete ga umočiti u razumućena jaja i brašno, odnosno razmućena jaja i krušne mrvice. Ponovite postupak dok ne potrošite sav pripremljeni luk.

5. Ispržite luk u vrućem ulju dok ne dobije zlatno-žutu koricu, stavite ih na papir za uklanjanje masnoća i poslužite uz umak na bazi rajčice. Dobar tek!

Pogledajte u videu Tastyja kako se pripremaju ovi prefini zalogajčići od luka i sira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju