Jednostavan proces kiseljenja isplati se isprobati, jer nakon samo 40 dana možete uživati u ovim jedinstvenim zalogajima.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Krajnje je vrijeme da pripremite mnogima omiljenu zimnicu jer je sezona lučica gotovo pri kraju. Zato savjetujemo da što prije otiđete do tržnice i napunite teglice koje će uljepšati gotovo svako pravo zimsko jelo. 

Najbolji dodatak za hladne zimske dane uz suho meso, fažol, leću... Napravite sami svoju zimnicu i neka vam je u slast!

Sastojci za kapulice u kvasini:

  • Kapulice
  • Kvasina
  • Sol
  • Šećer
  • Papar, lovorov list, mažuran, origano...
  • Voda
  • Teglice

Priprema kapulica u kvasini:

  1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.
  2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).
  3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).
  4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
  5. prostora do vrha tegle, radi vrenja.
  6. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).
  7. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano ... koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.
  8. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).
  9. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini kvasine i ukusu pojedinca.