Jednostavan proces kiseljenja isplati se isprobati, jer nakon samo 40 dana možete uživati u ovim jedinstvenim zalogajima.
Krajnje je vrijeme da pripremite mnogima omiljenu zimnicu jer je sezona lučica gotovo pri kraju. Zato savjetujemo da što prije otiđete do tržnice i napunite teglice koje će uljepšati gotovo svako pravo zimsko jelo.
Najbolji dodatak za hladne zimske dane uz suho meso, fažol, leću... Napravite sami svoju zimnicu i neka vam je u slast!
Sastojci za kapulice u kvasini:
- Kapulice
- Kvasina
- Sol
- Šećer
- Papar, lovorov list, mažuran, origano...
- Voda
- Teglice
Priprema kapulica u kvasini:
- S kapulice skinuti prvi sloj kožice.
- Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).
- Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).
- Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
- prostora do vrha tegle, radi vrenja.
- U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).
- Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano ... koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.
- Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).
- Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini kvasine i ukusu pojedinca.