1. Tjestenina se uvijek mora kuhati u mnogo vode
Velikim količinama vode potrebno je dulje vremena da se zagriju. Uštedite svoje dragocjeno vrijeme, ali i mjesto na štednjaku. Ne trebate pretjerivati s vodom u kojoj planirate kuhati tjesteninu. Dok god je tjestenina pokrivena vodom, držite stvari pod kontrolom.

Da bi alkohol ispario u potpunosti iz jela, potrebno ga je termički obraditi nekoliko sati. Upravo zato izbjegavajte dodavanje vina i piva u hranu ako znate da će je jesti djeca i maloljetnici. 2. Soljenje vode ubrzava zagrijavanje
Učili su nas da posolimo vodu kako bi ista brže zakuhala, no to nije istina. Soljenje vode povećava točku vrenja vode, zbog čega je potrebno više vremena da ista zakuha. No ako u vodi planirate kuhati tjesteninu, svakako je posolite, jer je to najbolji način da unesete slanost u ovu namirnicu. Ove 3 greške najčešće radimo kad slažemo sendvič.

3. Alkohol isparava tijekom kuhanja
Ako dodate alkohol tijekom pripreme hrane, on će uistinu ispariti, ali za to će mu biti potrebno nekoliko sati kuhanja na štednjaku. Pripremate li obrok za svoju djecu, suzdržite se od dodavanja vina ili piva u vaše kulinarske majstorije.

4. Upotreba mikrovalne pećnice je loša
Pobornici zdrave prehrane obeshrabrit će vas u korištenju mikrovalne pećnice za kulinarske svrhe, iako je to pogrešno. Ovaj kućanski aparat omogućava vam učinkovitu termičku obradu u kratkom vremenu. To je osobito korisno kod pripreme povrća, koje zadržava maksimalno hranjivih tvari kada se priprema u kratkom periodu. Ovo su najčešće greške koje radimo s mljevenim mesom.

5. Ako se opečeš, stavi led na ruku

Opekline na rukama sastavni su dio kuharskog procesa. Na opeklinu izazvanu kuhanjem nemojte stavljati led ili je uranjati u ledenu vodu jer ćete tako dodatno oštetiti kožu. Umjesto toga, namočite opeklinu u hladnoj vodi nekoliko minuta, a potom je omotajte čistim zavojem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju