Yoan Dessarzin glavni je slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu. Svoju karijeru započeo je 2005. godine kao asistent slastičar u restoranu Auberge et Clos des Cimesu i od tada je radio s nekim od najvećih francuskih chefova diljem Francuske. Yoan je 2008. godine postao glavni slastičar u restoranu s dvije Michelinove zvjezdice Nicolas le Bec u Lyonu, a potom odlazi u Regis et Jacques Marcon, restoran s čak tri Michelinove zvjezdice.

Yoan Dessarzin Yoan Dessarzin (Foto: Pierre Scholl)

Nakon tri godine imenovan je drugim slastičarem u hotelu Monte Cristo u Castelletu, u restoranu Christopha Bacquiea, a 2017. godine se pridružuje timu hotela Intercontinental Marseille- Hotel Dieu i chefu Lionelu Levyu.

Njegov stil pod utjecajem je svih chefova s kojima je radio, ali ipak ističe kako se najviše divi vještini Philippea Conticinia. Njegov rad posebno je pohvalio Gault&Millau France 2018.

Pastry chef Yoan Dessarzin za Božić najviše voli pripremati deserte s kandiranim voćem, jer kako kaže, nema ništa bolje od dobrog čaja uz kamin i dobar kolač. U nastavku donosimo recept za božićnu tortu koju svatko može napraviti kod kuće.

Božićna torta Božićna torta (Foto: Stockfood)

Božićna torta (Cake de Noël)

Sastojci:


250 g rastopljenog maslaca
250 g šećera u prahu
50 g bademovog brašna
1 jaje
300 g brašna (tip400)
1 vrećica praška za pecivo 
375 g kandiranog voća
150 g grožđica natopljenih u rum

Priprema:

1. Pomiješajte rastopljeni maslac sa šećerom, dodajte bademovo brašno i jaje.

2. Umiješajte u brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte kandirano voće.

3. Izlijte smjesu u posudu za pečenje (okruglu, pravokutnu - kakavu imate) i po vrhu pospite bademovo brašno.

4. Pecite 40 minuta na 160 ° C, vrhom noža provjerite je li torta pečena.

5. Kad je torta pečena možete je ukrasiti kriškama obične ili kandirane naranče.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju