Gundulićeva ulica u Zagrebu bogatija je za afrički restoran u Hrvatskoj, a veliko otvorenje očekuje se u petak 8. rujna. Na svojoj Facebook-stranici najavljuju degustaciju i cjelonoćni parti, pa sanjate li Nigeriju, Maroko, Zimbabve ili Južnoafričku Republiku (ili želite oživjeti uspomene), možete ih za početak upoznati kroz hranu.



Tanjuri puni neodoljivih boja povrća karakteristični su za afričku kuhinju, baš kao i obilje začina koji osim arome pružaju i lijepu boju jelima. Kardamom, kim, papar, korijander, garam masala i sjeme crne gorušice neki su od nezaobilaznih.

> Novo u Zagrebu: Kod Mike se jedu najbolje slatke i slane palačinke

African cuisine&bar u Gundulićevoj nudi egzotične specijalitete od jama, riže i manioke. Posebne vrste banana, plantane kombiniraju s grahom zahvaljujući neutralnom okusu s malo šećera koje se u Africi kuhaju, prže ili peku.



Njihova priča započela je kad su se Prince Wale Soniyiki i Ridwdan, obojica iz Nigerije sreli u Zagrebu 2013. godine te nekoliko godina kasnije odlučili upoznati Hrvatsku s autentičnim afričkim okusom. Na vama je da procijenite je li im to pošlo za kuhačom…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju