Sastojci za 3 do 4 osobe:
3 pileća prsa
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zelena paprika
1 crveni luk
3 žlice ulja
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica kumina
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 litra mlijeka
300 grama tjestenine
200 grama naribanog sira po želji

Priprema:

1. U velikom loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite trakice piletine nekoliko minuta. Piletinu izvadite iz lonca.

2. U lonac stavite trakice očišćenog luka i paprike te pirjajte dok ne omekšaju.

3. Vratite piletinu u lonac, začinite solju, paprom, čilijem u prahu, kuminom i češnjakom u prahu. Sve dobro promiješajte.

4. Ulijte mlijeko u lonac i sušenu tjesteninu te miješajte često.

5. Pustite da se sve zajedno termički obrađuje oko 10 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.

6. Na kraju kuhanja dodajte naribani sir.

7. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura