Najljepši je trenutak u životu putovanje u nepoznatu zemlju, svojevremeno je rekao istraživač Sir Richard Burton koji se na svojim avanturama nije morao probijati kroz štapove za selfije ili izbjegavati dronove koji dokumentiraju sadržaj na Instagramu.

Jahanje na slonovima

Slonovi, deve i tigrovi koji žive u zatočeništvu kako bi turisti na njima mogli jahati ili se igrati s njima, ne provode se najbolje. U većini slučajeva vlasnici s njima ne postupaju lijepo, a najgore je od svega što im je radi ljudske zabave potrebno slomiti ono po čemu su posebni - njihov divlji duh.

Jahanje na slonovima Jahanje na slonovima (Foto: Thinkstock/Guliver)

Omraženi begpacking

Nemamo ništa protiv begpackinga, ali suludi trend koji uključuje putovanje bez kune s ruksakom na leđima i žicanje novca na cesti nije neka sreća. Uz malo odricanja može se uštedjeti za putovanja i ostaviti više prostora onima koji nemaju drugog izbora do oslanjanja na tuđu pomoć.

Frka oko selfija

Radi što želiš na putovanju sve dok ne činiš štetu drugome, pravilo je koje mnogi suputnici smatraju dobrom filozofijom. No onog trenutka kad ovisnici o selfijima naprave ogroman red jer moraju snimiti savršenu fotku ispred neke znamenitosti ili ne paze kako barataju štapovima, tada prelaze liniju pristojnosti.

> Noževi, puške i živi jastog od 10 kg: Što sve ljudi pokušavaju prošvercati u avion?

Gužvanje oko trake za prtljagu

Pokretna traka za prtljagu na aerodromima svima bi sačuvala više mira da se svi odluče odmaknuti korak unatrag i s pristojne udaljenosti čekati svoj kufer. Tako bi se spriječile gužve kao i nepotrebno živciranje oko uzimanja prtljage.

Skupi internet

Spuštanje cijene smještaja i nadoknađivanje novca na skupom bežičnom internetu ostavlja gorak osjećaj, ali i obilje negativnih osvrta na uslugu. Nažalost, mnogi to saznaju tek kad postane prekasno. U vrijeme kad i jeftini hosteli nude besplatan Wi-Fi opravdano je nadati se kako će i luksuzni hoteli prestati s tim iritantnim trendom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju