Galerija
Zato smo zamolili člana MasterChef žirija, Marija Mihelja da nam ukratko pokaže kako će svima tjestenina ispasti odlično, na vama je samo da potražite neki od recepata za tjesteninu i uživate u ovom svakodnevnom spektaklu za osjetila.
Za savršenu tjesteninu potrebna je obilna količina vode u kojoj ćete je kuhati. Napunite lonac i nemojte odmah dodati sol, kako bi voda prije proključala. Najbrži ćete biti u kuhinji, ako vodu prethodno zagrijete u kuhalu za vodu i onda prebacite u lonac.
Kako skuhati tjesteninu?
Kao što je potrebna dovoljna količina vode, tako je potrebno i tu vodu izdašno posoliti. Nikada nemojte dodavati ulje u vodu, jer će se na tjestenini stvoriti film zbog kojega se umak neće moći dobro sljubiti s tjesteninom. Kada voda uzavre ubacite tjesteninu i uvijek kuhajte nekoliko minuta manje od onoga što piše na pakiranju, osim ako nije naznačena minutaža s kojom ćete dobiti pravu, al dente tjesteninu. I u tom slučaju tjesteninu je dobro izvaditi koji tren prije, jer je tajna dobrog jela u tome da kuhanje tjestenine dovršite u umaku.
Naš savjet je da pripremite domaću tjesteninu, jer nije prezahtjevan proces, potrebno je samo imati dovoljno vremena, ali i ona kupovna će biti odlična, ako slijedite sve potrebne korake. Kada je tjestenina skoro skuhana, prebacite je u posudu u kojoj se kuha umak. Dajte tjestenini minutu, dvije da se sljubi s umakom, dodajte malo vode u kojoj se kuhala i na kraju obavezno dodajte masnoću. Najčešće se koristi maslac, koji se kratko još uz miješanje kuha s tjesteninom, a za najslasniji rezultat, prije posluživanja vaše jelo pospite s parmezanom.
Ako želite doznati još tehnika i trikova profesionalnih kuhara savjetujamo vam da škicnete našu rubriku Škola kuhanja. Dobar tek!
