Jedan veći plod kivija opskrbljuje organizam dnevno potrebnom količinom vitamina C. Kada ga kupujete, birajte srednje tvrde plodove, jer pretvrdi plodovi su nezreli, a samim time manje sočni i slatki.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Kivi se može čuvati u hladnjaku, gdje će ostati svjež i do nekoliko tjedana, a sadrži različite enzime koji razgrađuju bjelančevine, škrob i masti te pospješuju čitav niz biokemijskih procesa u tijelu. Zbog toga je idealan desert nakon jela bogatog bjelančevinama, a preporuča se posebno onima koji imaju slabu probavu ili kronični zatvor.


Sada kada znate osnovne stvari o kiviju, pogledajte kako ga najlakše oguliti.