Jedan veći plod kivija opskrbljuje organizam dnevno potrebnom količinom vitamina C. Kada ga kupujete, birajte srednje tvrde plodove, jer pretvrdi plodovi su nezreli, a samim time manje sočni i slatki.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Kivi se može čuvati u hladnjaku, gdje će ostati svjež i do nekoliko tjedana, a sadrži različite enzime koji razgrađuju bjelančevine, škrob i masti te pospješuju čitav niz biokemijskih procesa u tijelu. Zbog toga je idealan desert nakon jela bogatog bjelančevinama, a preporuča se posebno onima koji imaju slabu probavu ili kronični zatvor.


Sada kada znate osnovne stvari o kiviju, pogledajte kako ga najlakše oguliti.