A eto i popisa zdravih jesenskih namirnica za težak boj protiv suvišnih kilograma!

Jabuke
S jako malo kalorija i bogate vlaknima, jabuke su idealna zasitna grickalica između glavnih obroka. A i idealne su za darak kad nemate love ni za lizalicu!

 

Bundeva
Sadrži vitamin A, beta-karoten i vlakna. Sjemenke bundeve pomažu u regulaciji kolesterola i utječu na veselje jer sadrže triptofan – aminokiselinu važnu za proizvodnju serotonina, koji utječe na naše raspoloženje. Jeee!

 

Brokula
Sadrži malo kalorija, a bogata je hranjivim tvarima koje štite tijelo od bolesti, uključujući i rak. Ima u sebi snažan antioksidans, vitamin C, folnu kiselinu, značajnu količinu kalcija , kalija, željeza te vitamina B1, B2, B3, B6. Brokula se može jesti i sirova, ali ima bolji okus kad se skuha.

Kelj
Kelj je nesumnjivo zvijezda povrća. Kao i brokula, cvjetača i kupus, i kelj ima snažna detoksikacijska svojstva, mnoštvo vitamina i vlakana. Smanjuje rizik od raka jajnika i dojke te smanjuje rizik od artritisa.

 

Kupus
Kupus je bogat antioksidansima , vitaminima C i K, vlaknima i kalijem, te spada u kategoriju povrća koja imaju dobru reputaciju u borbi protiv raka. Jeste li i vi pomislili na sarmu?

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju